Fokkerij Klaverhof

Apr 12 2010

El.St. Fiesta Mexicana

Published by under

Info

Fiesta Mexicana is een zeer interessante fokmerrie uit de 1e jaargang van SANDRO HIT, welke bekend staat als “de dressuurvererver” van de laatste jaren. Nog veel interessanter en belangrijker is de zeer goede moederstam van deze merrie. Nl. de Holsteiner stam 88O8.

Haar grootmoeder Fantastica is niet minder dan de volle zus van Don Schufro, welke geen verdere toelichting behoeft. Verder is Fantastica moeder van Sunny Boy, wat Fiesta tot 3/4 zuster van deze hengst maakt, en het internationale Grand Prix paard Cappucino (v Classiker), welke zeer succesvol was op WK etc onder Karin Rehbein. Ook diverse goedgekeurde hengsten waaronder Don Primero komen uit deze stam.

Ook de nafok van deze merrie is opzienbarend, haar 1e veulen van Don Davidoff is goedgekeurd voor Oldenburg en was in opleiding als dressuurpaard bij Hengstenstation Pape. Vandaar vertrok hij richting de Verenigde Staten van Amerika waar hij nu bij Hassler Dressage een sterke sportcarrière inzet met 8 overwinningen op 8 wedstrijden.

Haar 2e veulen van Royal Dance staat in Nederland bekend onder “Royal Chance” . Royal Chance werd gefokt door Paul Schockemöhle. Haar 3e veulen Repke’s Hit (v. Rosario) is een fantastische beweger en is verkocht over de Elite veiling in Vechta. Haar veulen van 2006 namelijk V.I.P. van Van The Man, staat in Nederland en is sinds deze nazomer 2008 ruin. Het jaar 2008 bracht Fiesta een merrieveulen met Royal Dance. Faith staat nu op dressuurstal de Biebosschen bij Els Cooremans. In 2009 werd Fantasy VVDA v/h Klaverhof geboren in combinatie met Fidertanz. Fantasy was een exelent bewegend merrieveulen, zij werd dan ook kampioen bij de merrieveulens op het veulenkampioenschap in Moorsele en tevens dagkampioen. Zij staat nog lekker te grazen op het Klaverhof. 2010 was een fantastisch jaar voor Fiesta, haar veulen Fiesta Romina v/h Klaverhof (v. Blue Hors Romanov) kreeg veulenpremie, werd uitgenodigd voor de Elite veulenveiling in Vechta en werd verkocht naar Blue Hors in Denemarken.

Stamlijn

Vader Sandro Hit Sandro Song Sandro
Antenne II
Loretta Ramino
Lassie
Moeder Farfalla Continue Contender
Felici
Fantastica Donnerhall
Fiesta

Nakomelingen

Naam Geboortejaar Vader Moeder Moeder vader Geslacht Stamboek
FIESTA ROMINA v/h Klaverhof 2010 ROMANOV El.St. Fiesta Mexicana SANDRO HIT merrie Old
FANTASY v/h Klaverhof 2009 FIDERTANZ El.St. Fiesta Mexicana SANDRO HIT merrie Old